Software voor het kweken van duiven

Houd je duivenadministratie makkelijker bij met de software van ZooEasy.

Duiven kweken

Iedere duivenkweker wil graag tijd doorbrengen met zijn duiven. De software van ZooEasy bespaart veel tijd op de registratie van je dieren. Installeer de software op je laptop of computer en houd gemakkelijk alle informatie bij. Zo krijg je veel inzicht in de gezondheid, inteelt en prestaties van je duiven. Stel op basis van je informatie geschikte broedkoppels samen en start met duiven kweken. Met onze software houd je veel tijd over om je duiven goed te verzorgen en ervan te genieten.

Duiven kweken

Voor alle soorten duiven

De software van ZooEasy is ideaal voor iedereen die zich bezighoudt met duiven kweken. Met ons programma houd je heel gemakkelijk alle gegevens over het uiterlijk, de afstamming, gezondheid en prestaties van je duiven bij. Van beginnende hobbykweker tot professionele duivenkweker, iedereen kan goed met het programma werken. Het is ook geschikt voor leden van duivenverenigingen en –clubs, zoals de VIVFN, KBDB en NBS. Je kan ZooEasy gebruiken voor het kweken van alle soorten duiven, zoals:

 • Kroppers, bijv. Holle Kropper, Voorburgse Schildkropper en Hollandse Kropper
 • Vormduiven, bijv. Carneau, Mondain, Smijter en Lahore
 • Wratduiven, bijv. Carrier Neurenberger bagadet
 • Kipduiven, bijv. Modena
 • Meeuwen, bijv. Oud-Hollandse Meeuw, Gentse Meeuw
 • Structuurduiven, bijv. Oud-Hollandse Kapucijn
 • Trommelduiven, bijv. Arabische Trommelduif
 • Kleurduiven, bijv. Hyacinthduif en Vinkduif
 • Tuimelaars en hoogvliegers, bijv. Groninger Slenk, Nederlandse Hoogvlieger, Nederlandse Helmduif en meer.

 

Twee producten voor duivenhouders

Wij bieden twee opties om alle gegevens over het kweken te registeren:

 • ZooEasy
 • ZooEasy Stand Alone

ZooEasy

Het voordeel van ZooEasy is dat je de registratie volledig online bijhoudt. Hiervoor is altijd een internetverbinding nodig. Je kan overal inloggen met je laptop, smartphone of tablet. Het is ideaal voor verenigingen. Ook kwekers die met twee of meer personen duiven kweken en toegang willen hebben tot al hun gegevens kiezen voor de onlinevariant. Ook MAC-gebruikers kunnen het best gebruikmaken van de online versie. Klik hier voor meer informatie over ZooEasy of klik hier voor meer informatie over ZooEasy voor twee of meer personen.

ZooEasy Stand Alone

Wij adviseren individuele fokkers en kwekers om ZooEasy Stand Alone te kiezen bij het kweken van duiven. Deze software installeer je op één computer. Deze versie heeft enkele handige voordelen ten opzichte van de online versie. Zo bevat het ook een kasboek, logboek, kweekkaarten en de mogelijkheid om duiveneieren in te voeren met een fictief ringnummer. Dat geeft extra gemak bij het kweken.

 

Probeer ZooEasy nu zelf

Hier vind je een overzicht van de verschillende functies en mogelijkheden van beide versies om meer inzicht te krijgen bij het kweken. Of klik hier om direct naar de website van ZooEasy Stand Alone voor duivenkwekers te gaan.