ZooEasy is beschikbaar in de volgende talen:

Klanten 5.367 | Accounts 10.257 | Dieren 4.808.569

Software voor registratie van alle diersoorten

De ideale software voor de registratie van alle diersoorten

Overige dieren

Als fokker, dierenvereniging of andere dierenorganisatie is het belangrijk om een goede administratie bij te houden van je dieren. Op deze wijze is het eenvoudiger om een verantwoorde keuze te maken bij het selecteren en fokken van je dieren. Met de software van ZooEasy houd je gemakkelijk alle informatie bij van ieder dier, zoals uiterlijke kenmerken, karaktereigenschappen, gezondheidsgegevens en de verwantschap tussen al je dieren. Ook maak je gemakkelijk een stamboom met alle belangrijke gegevens.

Overige dieren

Geschikt voor alle dieren

De software van ZooEasy is geschikt voor iedereen die dieren fokt. Het maakt niet uit of je dit officieel doet met stamboom, of hobbymatig zonder stamboom. Het is van ieder dier belangrijk om alle gegevens juist te registreren. Daarvoor heb je keuze uit diverse abonnementen. Beginnende hobbyfokkers kiezen een gratis versie, terwijl ervaren fokkers tot professionele verenigingen en organisaties die het beheer van een volledig ras voeren, kiezen voor een van de abonnementen voor één of meerdere personen. Ons programma wordt onder andere gebruikt voor de registratie van allerlei (zoog)dieren, zoals:

 • Nertsen
 • Fretten
 • Egels
 • Lama’s
 • Herten
 • Varkens en zwijnen
 • Ezels
 • Kangoeroes
 • Vissen
 • Reptielen, zoals slangen, salamanders, hagedissen, schildpadden, etc.
 • En veel meer

Staat je diersoort niet in de lijst? Neem dan contact met ons op. Wij kunnen vrijblijvend je diersoort toevoegen aan de software. Bekijk ook deze pagina voor een uitgebreide lijst van andere huisdieren, vee en boerderijdieren waarvoor de software geschikt is.

 

Registreer alle gegevens

Egel 1Met de online software van ZooEasy registreer je gemakkelijk alle informatie over je dieren. Start met de basisgegevens, zoals een registratienummer, naam, geboortedatum, vader, moeder en uiterlijke kenmerken. Dit kan ook worden getoond op de stamboom van het dier. Deze gegevens kan je later gemakkelijk aanvullen met informatie over de karaktereigenschappen, medische gegevens en eventuele uitslagen van wedstrijden en tentoonstellingen. Voeg ook een foto toe van ieder dier om je administratie helemaal compleet te maken. Deze foto wordt ook op de stamboom getoond. Heb je alles compleet? Dan kan je later onbeperkt bloedlijnen volgen.

 

Gezondheid van je dieren

Dierenarts runderenHoud van ieder dier een medisch dossier bij. Maak notities van ieder dierenartsbezoek, houd zorgvuldig de resultaten van ieder onderzoek bij en maak aantekeningen van diëten of erfelijke aandoeningen. Upload ook de uitslag van medische testen, mestonderzoek of DNA-uitslagen. Heb je een uitslag die je niet kan vermelden? Maak dan eenvoudig een extra veld aan om aanvullende informatie over jouw dieren te registreren. Zo weet je precies hoe het met de gezondheid van ieder dier is gesteld.

 

Inteelt en verwantschap

PapegaaienDe software berekent van ieder dier het inteeltpercentage. Hoe meer generaties dieren je toevoegt aan je eigen online database, hoe nauwkeuriger dat deze cijfers worden. Het inteeltpercentage wordt automatisch getoond bij ieder dier en op de stamboom. Maak voor het fokken een proefstamboom en zie meteen wat het inteeltpercentage van de nakomelingen zal zijn. Of maak een verwantschapsmatrix, zodat je in één oogopslag ziet wat de verwantschap is tussen meerdere geselecteerde mannen en vrouwen. De inteelt- en verwantschapsberekeningen zijn aangeleverd door de Universiteit van Wageningen. De software maakt gebruik van de berekeningsmethodiek van Wright.

 

Stamboom maken

Maak eenvoudig een stamboom van ieder dier. Met één muisklik maakt de software automatisch een stamboom met meerdere generaties dieren. Zo zie je direct wie de voorouders zijn van het dier. De stamboom toont ook informatie over de geboortedatum, geslacht en inteeltpercentage van ieder dier. Je kan deze gegevens zelf aanpassen. Zo kan je voor eigen gebruik gezondheidsgegevens of andere informatie opnemen, terwijl je de stamboom kan ontdoen van privacygevoelige gegevens voor je deze aan klanten of medefokkers meegeeft. Kies ook je eigen kleurenschema’s of voeg een logo toe aan de stamboom van je vereniging, club of stamboek. Met de software van ZooEasy maak en print je snel een professionele stamboom van ieder dier.

 

Wedstrijden en contactgegevens

Reptielen 8Doe je met je dier mee aan wedstrijden, shows of tentoonstellingen? Deze informatie registreer je ook in je eigen online database. Noteer van ieder evenement de datum, keurmeester, wedstrijduitslagen en meer. Upload een keurmeesterrapport als bijlage en voeg eventueel een foto toe. Daarnaast kan je ook alle gegevens van je contactgegevens opslaan in het programma. Zo houd je alle informatie over je medefokkers, dierenartsen, keurmeesters en andere contacten compleet.

 

Samen dieren fokken

Veel dierenfokkers werken intensief samen met iemand anders. Bijvoorbeeld met je partner die dezelfde hobby heeft, met een familielid of een collega-fokker. Dan is het prettig als je samen in één database kunt inloggen, waar je ook bent. Het Multi user abonnement is geschikt vanaf twee personen. Je ontvangt hierbij twee managementaccounts, zodat je direct kan starten met je gezamenlijke database. Klik hier voor meer tips & trucs over deze mogelijkheid.

Extra opties voor organisaties

SONY DSC

De software van ZooEasy is uitermate geschikt om met meerdere personen tegelijk te gebruiken. Daarom zijn er al veel verenigingen, clubs, stamboeken, landschapsbeheerders en andere dierenfokorganisaties klant van ZooEasy, zoals het Geldersch Landschap & Kastelen en Ani-zoo. We hebben zeer uiteenlopende klanten, van hondenclubs en beheerders van zeldzame paardenstamboeken tot provinciale landschapsbeheerders, dierentuinen en groene scholen.

De vereniging of organisatie kiest zelf een beheerder. Die krijgt toegang tot alle functies en informatie van de software. Vervolgens kunnen leden verschillende rechten krijgen. Zo kunnen fokkers gegevens van hun eigen dieren inzien en wijzigen, terwijl gewone leden met een leesaccount alleen informatie kunnen inzien, een stamboom kunnen raadplegen, maar niets kunnen aanpassen. De vereniging kiest zelf welke informatie toegankelijk is voor leden en welke gegevens alleen beschikbaar zijn voor fokkers en bestuursleden.

ZooEasy biedt naast het uitgebreide basispakket extra modules en diensten voor verenigingen en organisaties. Daarmee kan de software geheel op maat worden gemaakt. Zo helpen wij met een cursus voor de beheerder, geven wij extra presentaties aan de verenigingen en zijn er diverse extra functionaliteiten beschikbaar die het beheer voor een ras of meerdere diersoorten gemakkelijker maakt.

 

Dertig dagen gratis proberen

Benieuwd of ZooEasy geschikt is voor jouw diersoort? Probeer onze software gerust zelf. Meld je aan op onze website en start vandaag nog met je gratis proefperiode.