ZooEasy is beschikbaar in de volgende talen:

Klanten 2.469 | Accounts 8.604 | Dieren 6.082.123

Geiten fokken wordt makkelijker met ZooEasy

Geitenfokkers kiezen steeds vaker voor de software van ZooEasy om hun administratie gemakkelijk en snel bij te houden.

Geiten fokken

Geiten fokken

ZooEasy is het ideale online registratieprogramma voor iedere geitenfokker- en vereniging. Begin je net met fokken of ben je een erkende geitenfokker? Onze online database geeft je meer inzicht in je geiten. Denk aan verwantschaps- en inteeltpercentages, geboortegegevens, medisch dossier en uitslagen. Bij ZooEasy werken we met verschillende abonnementsvormen. Zo is er voor iedere geitenfokker een passend abonnement. Bekijk de abonnementen en tarieven.


Probeer ZooEasy 30 dagen gratis!

Gratis aanmelden

De voordelen van ZooEasy

Geiten fokken

Geschikt voor alle geitenrassen

Geiten fokken

Alle gegevens van je geiten in één overzicht

Geiten fokken

Snel bekijken wie de (voor)ouders zijn dankzij de visuele stamboom

Geiten fokken

Verwantschap, mean kinship en inteelt % automatisch berekend

Geiten fokken

Stel eenvoudig nieuwe combinaties samen voor een helder overzicht

Geiten fokken

Beheer de database met meerdere accounts. Perfect voor verenigingen!

Geiten fokken

Probeer ZooEasy 30 dagen gratis!

Gratis aanmelden

Geschikt voor alle geitenrassen

De software van ZooEasy houdt eenvoudig de gegevens van alle soorten geiten bij, zowel met als zonder stamboom. Het is geschikt voor alle geitenrassen, bijvoorbeeld voor de Dwerggeit, Nubische geit of de Angorageit. Je bewaart alle geiten informatie veilig in de online databank. Denk aan het karakter, de (genetische) eigenschappen, gezondheidsgegevens en afstamming.

Start als geitenfokker met het invullen van de basisgegevens. Registreer alle bekende gegevens van je geiten zoals de naam, registratienummer, geboortedatum en (voor)ouders. Zo volg je makkelijk de bloedlijnen. Maak je stamboom nog mooier door foto’s van je geiten toe te voegen. Zo onderscheid je de dieren makkelijk van elkaar. Verder kun je ook een medisch dossier maken om de gezondheidsgegevens en dierenartsbezoeken bij te houden.

Verlaag inteeltpercentage

Voorkom inteelt van je geiten door een nauwkeurige administratie. ZooEasy geeft je inzicht! Geef bij het invullen van de gegevens aan wie de ouders van de geit zijn. Onze software berekent automatisch het inteeltpercentage van je geiten. Hoe meer generaties je invult, hoe nauwkeuriger de berekeningen zijn. En hoe lager het inteelt percentage, des te beter dit is voor de gezondheid van de geiten.

We maken bij ZooEasy gebruik van de berekeningsmethodiek van Wright, die is aangeleverd door de Universiteit van Wageningen (WUR). De Amerikaanse geneticus Sewall Wright kwam in 1921 met de berekening die weergeeft wat de waarschijnlijkheid is dat twee individuen verwant zijn aan elkaar. Onmisbaar als je werkt aan een gezond en sterk geitenras!

Bereken de mean kinship van geiten

Mean kinship is de gemiddelde verwantschap van een geit met de hele populatie. De mean kinship is een maatstaf voor hoeveel een geit kan gaan bijdragen aan inteelt in de toekomst van een geitenras. Geiten met een lage mean kinship zijn genetisch belangrijk en kunnen gebruikt worden om te fokken. Geiten met een hoge mean kinship moeten minder (of helemaal niet) worden gebruikt voor de fok.

Waarom is de mean kinship zo belangrijk?

Door gebruik van geiten met een hoge mean kinship is er een grotere kans op het optreden van genetische defecten en ziektes in een ras. Het is belangrijk dat er in de toekomst genoeg geiten beschikbaar blijven binnen de populatie met een lage mean kinship, zodat het optreden van erfelijke gebreken wordt voorkomen. Daarmee zorg je voor een goed en gezond geitenras. Zie ook dit artikel.

Geiten fokken

Probeer ZooEasy 30 dagen gratis!

Gratis aanmelden

Passende software voor geitenfokkers

Bij ZooEasy werken we met verschillende abonnementsvormen. Zo is er voor iedere geitenfokker een passend abonnement. We hebben een forever free abonnement voor de individuele gebruiker met max. 25 geiten. Fok je alleen, maar wil je onbeperkt geiten toevoegen? Ga dan voor het single user abonnement. Het multi user abonnement is ideaal voor 2 of meer gebruikers. Grote verenigingen werken het beste met het unlimited abonnement.

Software voor 1 gebruiker

Ben jij een individuele geitenfokker en heb je niet zoveel dieren? Gebruik dan ons forever free abonnement. Geschikt voor 1 gebruiker en je kunt maximaal 25 geiten invoeren. Heb je meer dan 25 geiten? Kies dan voor het single user abonnement. Deze software is geschikt voor 1 gebruiker of een kleine organisatie, maar je kunt wel onbeperkt geiten toevoegen.

Software voor middelgrote verenigingen

Fok je samen met iemand geiten en deel je gegevens van je dieren? Kies dan voor het multi user abonnement van ZooEasy. Met dit abonnement beheer je met 2 of meer personen je eigen database. Je maakt één database, waar je samen tegelijkertijd op kunt inloggen met je eigen gebruikersnaam en wachtwoord. Er zitten standaard 2 accounts in deze vorm, maar je kunt tegen een meerprijs altijd meer accounts toevoegen.

Voor grote verenigingen 

De software van ZooEasy is ook geschikt voor geitenverenigingen, -clubs en geitenfokkerijen, zoals de Landelijke Fokkersclub Nederlandse Landgeiten (LFNL). Kies voor het unlimited abonnement en voeg onbeperkt gebruikers toe. In dit abonnement is het mogelijk om als bestuur leden toegang te geven tot de databank. Bijvoorbeeld een geitenfokker, die informatie over zijn eigen geiten controleert of wijzigt. Het bestuur bepaalt zelf welke informatie zichtbaar is voor leden en welke niet.

Bekijk de tarieven Lees meer
Geiten fokken

Wil je een vrijblijvende demo krijgen van ZooEasy? (Alleen voor organisaties)

Demo sessie inplannen

Probeer ZooEasy 30 dagen gratis!

Meld je direct aan. Je hoeft geen betaalgegevens in te voeren. Je hebt in de gratis versie gewoon toegang tot alle functies van het abonnement dat je kiest. Probeer jij het ook?

Gratis aanmelden