ZooEasy is beschikbaar in de volgende talen:

Klanten 5.580 | Accounts 10.606 | Dieren 4.865.495

Muizen fokken is makkelijker met ZooEasy

De registratie van je muizen is voor ons net zo belangrijk als ieder ander dier. Daarom is onze software ook speciaal ingericht voor de fokregistratie van al je muizen.

Muizen Fokken

Verantwoord muizen fokken is gemakkelijker met ZooEasy. Als fokker weet je veel van je muizen: je weet wanneer ze geboren zijn, wie de ouders zijn en je kent hun karaktereigenschappen. Deze informatie kan je nu gemakkelijk bewaren in ZooEasy. Met deze software bewaar je alle informatie van je muizen, zoals hun uiterlijke kenmerken, ouders en gezondheidsgegevens. Het programma geeft je ook meer inzicht in inteelt en verwantschap tussen je muizen. Zo kan je voor de toekomst verantwoorde keuzes maken tijdens het fokken van muizen.

Muizen Fokken

Geschikt voor alle muizenfokkers

ZooEasy is geschikt voor iedereen: van hobbyfokker tot professionele fokker, en van individuele fokkers tot leden die zijn aangesloten bij de Nederlandse Knaagdierenfokkers Vereniging (NKV) of andere organisaties. Individuele muizenfokkers houden alle gegevens bij in hun eigen database. Muizenverenigingen, mousery’s en andere muizenfokorganisaties kunnen met meerdere leden tegelijk inloggen op dezelfde database. Je kan alle variëteiten van muizen registreren, zoals:

  • Kleuren, zoals wildkleur, zwart, blauw, champagne, rood
  • Tekeningen zoals Siamees, Hollander, Rus en schildpad
  • Haarstructuur, zoals normaal, langhaar, satijn en borstelhaar
  • Rode ogen of zwarte ogen
  • En nog veel meer

 

Muizen fokken en registreren

Je start ZooEasy met de registratie van je muizen. Daarbij kan je alle kenmerken noteren, zoals de naam, geboortedatum, vader, moeder, uiterlijke kenmerken en karaktereigenschappen. Met deze basisinformatie kan je later onbeperkt alle bloedlijnen volgen. Daarnaast heb je uitgebreide mogelijkheden om per muis extra informatie toe te voegen, zoals een foto, showuitslagen, een medisch dossier met uitslagen van de dierenarts en nog veel meer. Voeg ook al je contactpersonen toe aan je eigen database, zodat je de gehele administratie compleet hebt. Nu heb je alle informatie bijeen rondom het fokken van muizen.

 

Inteelt voorkomen

Als je begint met muizen fokken, kan het snel gaan. Een vrouwtje kan in theorie iedere drie tot vier weken een nieuw nestje krijgen. Dat betekent dat je in korte tijd veel informatie kunt verwerken over pasgeboren muizen. Houd daarom goed alle gegevens bij rondom het fokken. ZooEasy berekent automatisch het inteeltpercentage van de jongen. Hoe lager het inteeltpercentage, hoe beter dit is voor de gezondheid van je muizen. Selecteer een mannetje en vrouwtje om een proefstamboom te maken, zodat je van te voren weet wat dit betekent voor de inteelt. Of maak een verwantschapsmatrix, waarbij je van meerdere mannetjes en vrouwtjes van te voren kunt zien in hoeverre zij verwant zijn. Op basis van deze gegevens kan je gemakkelijker een verantwoorde afweging maken voor het fokken van muizen.

 

Iedere muis een eigen stamboom

Vanuit de basisgegevens maak je met één klik een stamboom van je muis. De stamboom toont meerdere generaties, zodat je een goed overzicht krijgt van de voorouders. Zo zie je direct of je in het verleden dezelfde voorouders hebt gebruikt tijdens het fokken. Je kan zelf bepalen welke informatie je wilt tonen, zoals de naam, geslacht, geboortedatum en het inteeltpercentage. Maak je stambomen nog mooier door van iedere muis een foto toe te voegen. Het is ook mogelijk om de stamboom persoonlijk te maken, met een eigen kleurschema en logo. Dat is leuk voor een hobbyfokker, terwijl een mousery zo nog professioneler overkomt bij  klanten.

 

Mogelijkheden voor clubs en verenigingen

Muizen 3Ook clubs, verenigingen en andere muizenorganisaties die zich bezighouden met het fokken van muizen, maken gebruik van de online database van ZooEasy. Hierbij maak je met meerdere personen tegelijkertijd gebruik van één gezamenlijke database. Hier staan al je muizen geregistreerd, inclusief gezondheidsgegevens en alles wat je over je muizen wilt noteren. Met een managementaccount kan je alle informatie inzien, invoeren en wijzigingen. Voor leden of medewerkers zijn fokkers- en leesaccounts beschikbaar. Hiermee blijven privacygevoelige informatie zoals adresgegevens afgeschermd voor leden, terwijl zij wel alle muizen kunnen bekijken of proefstambomen kunnen maken. Vraag ons gerust naar meer mogelijkheden.

Daarnaast is ZooEasy al beschikbaar voor een samenwerking van twee personen. Samen muizen fokken kan dus ook gemakkelijk met onze software.

 

Probeer ZooEasy 30 dagen gratis

Probeer ZooEasy dertig dagen gratis. Zo ontdek je zelf hoe gemakkelijk het is om alle informatie in één online database bij te houden.