ZooEasy is beschikbaar in de volgende talen:

Klanten 5.580 | Accounts 10.606 | Dieren 4.865.495

Runderen fokken wordt eenvoudiger met ZooEasy

Registreer al je runderen in je eigen online database van ZooEasy

Runderen Fokken

ZooEasy is de ideale database voor boeren, fokkers, verenigingen, stamboeken en landschappen die runderen en koeien fokken. Het programma is toegespitst op kleinschalige fokregistraties, beheerders van zeldzame rassen, vleesrunderen en hobbyfokkers. Houd eenvoudig alle gegevens bij van de runderen, zoals uiterlijke kenmerken, medische gegevens en krijg een goed inzicht in de inteelt en verwantschap van je runderras(sen).

Runderen Fokken

Geschikt voor fokkers en verenigingen

Het programma is niet alleen geschikt voor individuele fokkers, maar ook voor verenigingen en landschapsbeheerders. Daardoor kan iedereen die te maken heeft met het fokken van runderen gemakkelijk gebruikmaken van zijn eigen online database. Het wordt onder andere gebruikt door de Vereniging Holland Dexter, Vereniging Lakenvelder Runderen en landschapsbeheerder Geldersch Landschap & Kastelen.

 

Registratie van runderen en koeien

Runderen 3Met de software van ZooEasy registreer je alle gegevens van je runderen en koeien. Noteer de geboortegegevens, zoals de geboortedatum, registratienummer, naam, vader en moeder en uiterlijke kenmerken. Voeg eventueel een foto toe van het kalf en wijzig deze nog eens als hij is opgegroeid. Daarnaast kan je veel meer informatie bijhouden die relevant is voor het fokken, zoals medische gegevens, keuringsuitslagen, de aan- en verkoopinformatie van je dieren, huidige en vorige eigenaren en de gegevens van al je contacten.

 

Stamboom runderen

Met één klik op de muis maak je een overzichtelijke stamboom van je runderen of koeien. Op de stamboom zie je meerdere generaties runderen. De standaardinformatie toont onder andere de naam, geboortedatum, geslacht en het inteeltpercentage van ieder dier. Je kan zelf bepalen welke informatie je op de stamboom plaatst, bijvoorbeeld met inteeltpercentages als je wilt fokken, of met namen en prijzen bij de verkoop van je koeien en runderen. Voeg ook een logo toe om de stamboom in de lay-out te maken van je eigen bedrijf of vereniging. Upload foto’s van ieder dier voor een professionele stamboom van ieder rund.

 

Gezondheid koeien en runderen

Dierenarts runderenDe gezondheid van je runderen en koeien is erg belangrijk. Houd van ieder dier een medisch dossier bij, noteer elk dierenartsbezoek en houd een medisch dossier bij. Zo houd je een handig overzicht van de inentingen, eventuele erfelijke aandoeningen en andere gegevens. Deze informatie helpt om later een verantwoorde keus te maken bij het fokken van je dieren.

 

Fokken: inteelt voorkomen

Runderen 6De software van ZooEasy geeft een goed beeld van de inteelt en verwantschap van je runderen en koeien. Bij iedere nakomeling wordt het inteeltpercentage automatisch berekend. Maak zelf een proefstamboom, zodat je ziet wat het inteeltpercentage van de nieuwe kalveren wordt. Of maak een verwantschapsmatrix voordat je gaat fokken. Selecteer meerdere stieren en koeien en het programma toont automatisch een overzicht van de verwantschap tussen de verschillende dieren. Op basis van deze informatie is het eenvoudiger om een verantwoorde keus te maken bij het fokken van je dieren. De berekeningen zijn gebaseerd op de methodiek van Wright. Deze zijn aangeleverd door de Universiteit van Wageningen (WUR).

 

Keuringen en contactgegevens

Runderen 1ZooEasy biedt veel mogelijkheden om alle gegevens te registreren. Doe je met je koe of stier mee aan keuringen of shows? Noteer dan bij ieder evenement de uitslag en upload het keurmeesterrapport. Zo kan je later gemakkelijk terugvinden welke dieren in de afstamming uitmuntend presteerden. Registreer ook contactgegevens van anderen waarmee je in contact komt voor het fokken. Zo kan je makkelijk medefokkers, diervoeders, dierenartsen en klanten terugvinden in één administratie.

 

Samen runderen fokken

Fok je samen met een familielid, collega, buurman of landschapsbeheerder runderen? Dan heeft ZooEasy een voordelig Multi user abonnement waarmee je gezamenlijk inlogt op één database, waar je ook bent. Zo hebben jullie meer inzicht in al jullie gezamenlijke dieren, fokresultaten en gezondheidsuitslagen. Klik voor meer informatie over ZooEasy voor twee of meer personen.

Gebruik voor verenigingen en stamboeken

ZooEasy is uitermate geschikt voor verenigingen, stamboeken, landschappen en andere organisaties die te maken hebben met het fokken, beheer en behoud van koeien en runderen. Hiermee kan je met meerdere personen tegelijkertijd inloggen op één en dezelfde database. Het bestuur behoudt de volledige controle over de informatie. Leden van commissies kunnen geautoriseerd worden om gegevens te wijzigen, terwijl andere leden kunnen beschikken over een leesaccount. Daarmee kunnen zij geen gegevens wijzigen, maar wel de belangrijkste informatie inzien om bijvoorbeeld zelf te kijken welke stier geschikt is voor hun koeien.

Verenigingen kunnen gebruikmaken van extra diensten en ondersteuning van ZooEasy, zoals een cursus voor de beheerder of het importeren van een bestaande database. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie, of neem een kijkje in de webwinkel voor extra mogelijkheden.

 

Ontdek ZooEasy gratis

Benieuwd naar alle mogelijkheden? Ontdek ZooEasy nu dertig dagen gratis. Tijdens deze periode staan onze medewerkers ook voor u klaar voor support. Meld je aan en voeg vandaag nog je eerste runderen toe aan je eigen online database.