ZooEasy is beschikbaar in de volgende talen:

Klanten 2.275 | Accounts 8.169 | Dieren 5.214.978

Schapen fokken wordt makkelijker met ZooEasy

Schapenfokkers kiezen steeds vaker voor de software van ZooEasy om hun administratie gemakkelijk en snel bij te houden.

Schapen fokken

Schapen fokken

Houd makkelijk alle gegevens bij van je schapen. ZooEasy is het ideale online registratieprogramma voor de registratie van alle schapenrassen. Onze online database geeft je meer inzicht in je schapen. Denk aan verwantschaps- en inteeltpercentages, geboortegegevens en de gezondheid van je schapen. Bij ZooEasy werken we met verschillende abonnementsvormen. Zo is er voor iedere schapenfokker een passend abonnement. Bekijk de abonnementen en tarieven.


Probeer ZooEasy 30 dagen gratis!

Gratis aanmelden

De voordelen van ZooEasy

Schapen fokken

Geschikt voor alle schapenrassen

Schapen fokken

Alle gegevens van je schapen in één overzicht

Schapen fokken

Snel bekijken wie de (voor)ouders zijn dankzij de visuele stamboom

Schapen fokken

Verwantschap en inteelt-percentage automatisch berekend

Schapen fokken

Stel eenvoudig nieuwe combinaties samen voor een helder overzicht

Schapen fokken

Beheer de database met meerdere accounts. Perfect voor verenigingen!

Schapen fokken

Probeer ZooEasy 30 dagen gratis!

Gratis aanmelden

Geschikt voor alle schapenrassen

De software van ZooEasy houdt eenvoudig de gegevens van alle schapen bij, zowel met als zonder stamboom. Het is geschikt voor alle schapenrassen, bijvoorbeeld voor de Texelaar, Ouessant of Zwartbles. Je bewaart alle informatie van je schapen veilig in de online databank. Denk aan het karakter, de (genetische) eigenschappen, gezondheidsgegevens en afstamming.

Begin met de invoer van de basisgegevens. Registreer de bekende gegevens van je schapen zoals de naam, registratienummer, geboortedatum en (voor)ouders. Zo volg je makkelijk de bloedlijnen. Maak je stamboom nog mooier door foto’s van je schapen toe te voegen. Zo onderscheid je de dieren makkelijk van elkaar. Verder kun je ook een medisch dossier maken om de gezondheidsgegevens, dierenartsbezoeken en inentingen van het schaap bij te houden.

Verlaag inteeltpercentage

Voorkom inteelt van je schapen door een nauwkeurige administratie. ZooEasy geeft je inzicht! Geef bij het invullen van de gegevens aan wie de ouders van het schaap zijn. Onze software berekent automatisch het inteeltpercentage van je dieren. Hoe meer generaties je invult, hoe nauwkeuriger de berekeningen zijn. En hoe lager het inteelt percentage, des te beter dit is voor de gezondheid van de schapen.

We maken bij ZooEasy gebruik van de berekeningsmethodiek van Wright, die is aangeleverd door de Universiteit van Wageningen (WUR). De Amerikaanse geneticus Sewall Wright kwam in 1921 met de berekening die weergeeft wat de waarschijnlijkheid is dat twee individuen verwant zijn aan elkaar. Onmisbaar als je werkt aan een gezond en sterk schapenras!

Schapen fokken

Probeer ZooEasy 30 dagen gratis!

Gratis aanmelden

Passende software voor fokkers van schapen

Bij ZooEasy werken we met verschillende abonnementsvormen. Zo is er voor iedere fokker een passend abonnement. We hebben een forever free abonnement voor de individuele gebruiker met max. 25 schapen. Fok je alleen, maar wil je onbeperkt schapen toevoegen? Ga dan voor het single user abonnement. Het multi user abonnement is ideaal voor 2 of meer gebruikers. Grote verenigingen werken het beste met het unlimited abonnement.

Software voor 1 gebruiker

Ben jij een individuele fokker en heb je niet zoveel schapen? Gebruik dan ons forever free abonnement. Geschikt voor 1 gebruiker en je kunt maximaal 25 schapen invoeren. Heb je meer dan 25 dieren? Kies dan voor het single user abonnement. Deze software is geschikt voor 1 gebruiker of een kleine organisatie, maar je kunt wel onbeperkt schapen toevoegen.

Software voor middelgrote verenigingen

Fok je samen met iemand schapen en deel je gegevens van je dieren? Kies dan voor het multi user abonnement van ZooEasy. Met dit abonnement beheer je met 2 of meer personen je eigen database. Je maakt één database, waar je samen tegelijkertijd op kunt inloggen met je eigen gebruikersnaam en wachtwoord. Er zitten standaard 2 accounts in deze vorm, maar je kunt tegen een meerprijs altijd meer accounts toevoegen.

Voor grote verenigingen

De software van ZooEasy is ook geschikt verenigingen en clubs die schapen fokken, zoals de KHVSLEPlatform Kleinschalige Schapen- en Geithouders en NSFO. Kies voor het unlimited abonnement en voeg onbeperkt gebruikers toe. In dit abonnement is het mogelijk om als bestuur leden toegang te geven tot de databank. Bijvoorbeeld een fokker, die informatie over zijn eigen schapen controleert of wijzigt. Het bestuur bepaalt zelf welke informatie zichtbaar is voor leden en welke niet.

Bekijk de tarieven Lees meer
Schapen fokken

Wil je een vrijblijvende demo krijgen van ZooEasy? (Alleen voor organisaties)

Demo sessie inplannen

Deze verenigingen maken o.a. al gebruik van ZooEasy, klik hier voor de complete lijst:

Probeer ZooEasy 30 dagen gratis!

Meld je direct aan. Je hoeft geen betaalgegevens in te voeren. Je hebt in de gratis versie gewoon toegang tot alle functies van het abonnement dat je kiest. Probeer jij het ook?

Gratis aanmelden