ZooEasy is beschikbaar in de volgende talen:

Klanten 2.469 | Accounts 8.604 | Dieren 6.082.123

Varkens fokken wordt makkelijker met ZooEasy

Varkensfokkers kiezen steeds vaker voor de software van ZooEasy om hun administratie gemakkelijk en snel bij te houden.

Varkens fokken

Varkens fokken

ZooEasy is het ideale online registratieprogramma voor de registratie van alle varkensrassen. Diverse fokkers, verenigingen, stamboeken en boeren registreren varkens al met ZooEasy. Onze online database geeft je meer inzicht in je varkens. Denk aan verwantschaps- en inteeltpercentages, geboortegegevens en de gezondheid van je varkens. Bij ZooEasy werken we met verschillende abonnementsvormen. Zo is er voor iedere varkensfokker een passend abonnement. Bekijk de abonnementen en tarieven.


Probeer ZooEasy 30 dagen gratis!

Gratis aanmelden

De voordelen van ZooEasy

Varkens fokken

Geschikt voor alle varkensrassen

Varkens fokken

Alle gegevens van je varkens in één overzicht

Varkens fokken

Snel bekijken wie de (voor)ouders zijn dankzij de visuele stamboom

Varkens fokken

Verwantschap, mean kinship en inteelt % automatisch berekend

Varkens fokken

Stel eenvoudig nieuwe combinaties samen voor een helder overzicht

Varkens fokken

Beheer de database met meerdere accounts. Perfect voor verenigingen!

Varkens fokken

Probeer ZooEasy 30 dagen gratis!

Gratis aanmelden

Geschikt voor alle varkensrassen

De software van ZooEasy houdt eenvoudig de gegevens van alle varkensrassen bij, zowel met als zonder stamboom. Het is geschikt voor het registreren van varkens van alle rassen, bijvoorbeeld voor het Hangbuikzwijn, Minivarken, Kune Kune varken of Berkshire varken. Je bewaart alle informatie van je varkens veilig in de online databank. Denk aan het karakter, de (genetische) eigenschappen, gezondheidsgegevens en afstamming.

Begin met de invoer van de basisgegevens. Registreer de bekende gegevens van je varkens zoals de naam, registratienummer, geboortedatum en (voor)ouders. Zo volg je makkelijk de bloedlijnen. Maak je stamboom nog mooier door foto’s van je biggen toe te voegen. Zo onderscheid je de varkens makkelijk van elkaar. Verder kun je bij het registreren van varkens ook een medisch dossier maken om de gezondheidsgegevens, dierenartsbezoeken, speciale voeding en inentingen van je varken bij te houden.

Verlaag inteeltpercentage

Voorkom inteelt van je varkens door een nauwkeurige administratie. ZooEasy geeft je inzicht! Geef bij het registreren van varkens aan wie de ouders van het varken zijn. Onze software berekent automatisch het inteeltpercentage van je dieren. Hoe meer generaties je invult, hoe nauwkeuriger de berekeningen zijn. En hoe lager het inteelt percentage, des te beter dit is voor de gezondheid van de varkens.

We maken bij ZooEasy gebruik van de berekeningsmethodiek van Wright, die is aangeleverd door de Universiteit van Wageningen (WUR). De Amerikaanse geneticus Sewall Wright kwam in 1921 met de berekening die weergeeft wat de waarschijnlijkheid is dat twee individuen verwant zijn aan elkaar. Onmisbaar als je werkt aan een gezond en sterk varkensras!

Bereken de mean kinship van varkens

Mean kinship is de gemiddelde verwantschap van een varken met de hele populatie. De mean kinship is een maatstaf voor hoeveel een varken kan gaan bijdragen aan inteelt in de toekomst van een varkensras. Varkens met een lage mean kinship zijn genetisch belangrijk en kunnen gebruikt worden om te fokken. Varkens met een hoge mean kinship moeten minder (of helemaal niet) worden gebruikt voor de fok.

Waarom is de mean kinship zo belangrijk?

Door gebruik van varkens met een hoge mean kinship is er een grotere kans op het optreden van genetische defecten en ziektes in een ras. Het is belangrijk dat er in de toekomst genoeg varkens beschikbaar blijven binnen de populatie met een lage mean kinship, zodat het optreden van erfelijke gebreken wordt voorkomen. Daarmee zorg je voor een goed en gezond varkensras. Zie ook dit artikel.

Varkens fokken

Probeer ZooEasy 30 dagen gratis!

Gratis aanmelden

Passende software voor varkensfokkers

Bij ZooEasy werken we met verschillende abonnementsvormen. Zo is er voor iedere fokker een passend abonnement. We hebben een forever free abonnement voor de individuele gebruiker met max. 25 varkens. Fok je alleen, maar wil je onbeperkt biggen toevoegen? Ga dan voor het single user abonnement. Het multi user abonnement is ideaal voor 2 of meer gebruikers. Grote verenigingen werken het beste met het unlimited abonnement.

Software voor 1 gebruiker

Ben jij een individuele fokker en heb je niet zoveel varkens? Gebruik dan ons forever free abonnement voor het registreren van varkens. Geschikt voor 1 gebruiker en je kunt maximaal 25 varkens invoeren. Heb je meer dan 25 dieren? Kies dan voor het single user abonnement. Deze software is geschikt voor 1 gebruiker of een kleine organisatie, maar je kunt wel onbeperkt biggen toevoegen.

Software voor middelgrote verenigingen

Fok je samen met iemand varkens en deel je gegevens van je dieren? Kies dan voor het multi user abonnement van ZooEasy. Met dit abonnement beheer je met 2 of meer personen je eigen database. Je maakt één database, waar je samen tegelijkertijd op kunt inloggen met je eigen gebruikersnaam en wachtwoord. Er zitten standaard 2 accounts in deze vorm, maar je kunt tegen een meerprijs altijd meer accounts toevoegen.

Voor grote verenigingen

De software van ZooEasy is ook geschikt verenigingen en clubs die varkens fokken, zoals de Vereniging Het Nederlandse Bonte Bentheimer Landvarken, Kunekune Vereniging Nederland, American KuneKune Pig Society en Irish Pig Society Ltd. Kies voor het unlimited abonnement en voeg onbeperkt gebruikers toe. In dit abonnement is het mogelijk om als bestuur leden toegang te geven tot de databank. Bijvoorbeeld een fokker, die informatie over zijn eigen varkens controleert of wijzigt. Het bestuur bepaalt zelf welke informatie zichtbaar is voor leden en welke niet.

Bekijk de tarieven Lees meer
Varkens fokken

Wil je een vrijblijvende demo krijgen van ZooEasy? (Alleen voor organisaties)

Demo sessie inplannen

Deze verenigingen maken o.a. al gebruik van ZooEasy, klik hier voor de complete lijst:

Probeer ZooEasy 30 dagen gratis!

Meld je direct aan. Je hoeft geen betaalgegevens in te voeren. Je hebt in de gratis versie gewoon toegang tot alle functies van het abonnement dat je kiest. Probeer jij het ook?

Gratis aanmelden