ZooEasy is beschikbaar in de volgende talen:

Klanten 2.469 | Accounts 8.604 | Dieren 6.082.123

ZooEasy bij de GD Living Lab dag voor studenten HVHL

ZooEasy bij de GD Living Lab dag voor studenten HVHL

Datum: februari 14, 2024

Op dinsdag 13 februari j.l. was ZooEasy aanwezig bij de Living Lab dag, georganiseerd bij Royal GD in Deventer. Tijdens deze dag stelden vier bedrijven, te weten Anymal, VHL Genetics, HELTIEhorse en ZooEasy, zich middels een korte bedrijfspresentatie voor aan een groep studenten van Hogeschool Van Hall Larenstein. Bij drie van deze bedrijven konden de studenten een studieopdracht uitvoeren, toegespitst op de paardensector. ZooEasy is één van de drie bedrijven waar een studieopdracht beschikbaar is voor de studenten.

 

De eerste presentatie werd gegeven door Emiel Schiphorst van Anymal. Hij vertelde over het bedrijf Anymal en hoe de Anymal app gebruikt kan worden. Ook kwam de winnende studieopdracht van de vorige Living Lab dag aan bod; de koppeling tussen Anymal en Het Woud. Hiermee kunnen gebruikers van de Anymal app via de app een mestonderzoek bestellen voor hun paard(en). 

 

De tweede presentatie werd verzorgd door het bedrijf VHL Genetics. VHL is een bekende aanbieder van diverse niet-humane DNA testen. Huisdiereigenaren, veehouders, plantenkwekers en andere partijen kunnen bij VHL DNA testen bestellen voor onderzoek. Denk aan onderzoek naar erfelijke aandoeningen of eigenschappen zoals vachtlengte- en kleur, het vastleggen van DNA profielen, de aanwezigheid van ziektes of bijvoorbeeld bepaalde genetische resistentie. Als onderdeel van hun studieopdracht bij VHL gaan een aantal studenten de mogelijkheid onderzoeken om een link te leggen tussen VHL en de Anymal app.

 

De derde presentatie werd verzorgd door ZooEasy. Tijdens de presentatie werd uitgelegd wat ZooEasy precies doet, welke mogelijkheden een ZooEasy database biedt aan klanten, en wat de voordelen zijn. Wij zijn verheugd te kunnen melden dat vier studenten hun studieopdracht bij ZooEasy gaan uitvoeren. Zij gaan zich buigen over de vraag hoe paarden stamboekverenigingen gebruik zouden kunnen maken van ZooEasy.

 

De vierde en laatste presentatie van de dag werd verzorgd door HELTIEhorse. HELTIEhorse is een Nederlands bedrijf dat diverse kruiden- en mineralensupplementen produceert voor paarden en honden. Deze middelen zoals bijvoorbeeld een brandneteltinctuur of vloeibare silicium worden gegeven ter bevordering van de gezondheid en bevatten natuurlijke ingrediënten. De studenten die bij HELTIEhorse hun opdracht uitvoeren gaan zich bezighouden met de werking van de diverse supplementen. 

 

Na afloop van de presentaties maakten de studenten hun keuze bij welk bedrijf ze hun opdracht wilden uitvoeren. Daarna volgde er nog een interessante rondleiding bij Royal GD. De aanwezigen werden rondgeleid door het laboratorium en bijgepraat over de onderzoeken die daar worden uitgevoerd. Ook werd er een bezoek gebracht aan de sectiezaal. Hier wordt overleden vee onderzocht om de doodsoorzaak en aanwezigheid van bacteriën of virussen te kunnen bepalen. Rond 15.30uur was de rondleiding afgelopen en de middag ten einde.

 

Wij kijken terug op een zeer geslaagde dag en zijn erg benieuwd naar het resultaat van de studieopdrachten. Op 20 juni zullen de resultaten worden gepresenteerd, opnieuw bij Royal GD. Wij kijken er naar uit!