ZooEasy is beschikbaar in de volgende talen:

Klanten 2.469 | Accounts 8.604 | Dieren 6.082.123

Grootste Nederlandse databank van Golden Retrievers in gebruik

Grootste Nederlandse databank van Golden Retrievers in gebruik

Datum: juli 17, 2015

Met bijna tweehonderdduizend Golden Retrievers in het bestand, is de Golden Retriever Club Nederland (GRCN) de rasvereniging met de meeste geregistreerde honden van Nederland. Voor het eerst in hun geschiedenis is de database toegankelijk voor leden. Sinds begin deze maand kunnen leden een account aanvragen, waarmee zij allerlei gegevens kunnen inzien. De vereniging roept hun leden actief op om te controleren of de gegevens van hun eigen honden correct zijn. Door deze samenwerking krijgt de vereniging straks niet alleen de grootste, maar ook een zeer betrouwbare database met al hun honden.

Historie

De GRCN is een vereniging met een rijke historie. De gegevens dateren terug tot de jaren twintig. Eerder interviewden we Henri Dekkers, trotse voorzitter van deze rasvereniging: “Met al deze gegevens kan je het ontstaan van het ras herleiden. Ook is de informatie in de jaren negentig uitgebreid met de studbooks uit Schotland. Alles is toen handmatig toegevoegd. Dat is monnikenwerk, maar daarmee zijn wij nu wel een van de grootste databases in Nederland. Ik ben daar wel heel trots op.”

Liefde voor Golden Retrievers

De voorzitter heeft zelf in het verleden zelf honden gefokt. Hij was onder andere de trotse bezitter van de hond op de foto (Aradias Apricot Whirl (Lady)), die hij uit Groot-Brittanië over heeft laten komen. Nu heeft hij nog een Golden Retriever, een elfjarige hond uit zijn laatste nestje. “Ik werd verliefd op de Golden Retriever toen ik deze hond voor het eerst zag. Het is een echte hond; een lange staart, mooi formaat en vreselijk sociaal als hij goed gefokt is.” Ook zijn honden zijn terug te vinden in de database.

Saamhorigheid

De GRCN heeft meer dan dertig jaar gewerkt om de database compleet te maken. Het bestuur is zijn leden dankbaar dat zij dit kunnen doen: “Wij hebben altijd een vereniging gehad waar veel saamhorigheid is, met veel leuke evenementen en diverse commissies.” Nu kunnen de tweeduizend leden over meer informatie beschikken dankzij de database van ZooEasy. Zij kunnen gegevens inzien, gezondheidsuitslagen vinden en proefstambomen maken. Ook kunnen ze een foto toevoegen van hun eigen hond. Henri Dekkers: “Iedere vereniging droomt van een goed databestand. De historie zit in onze club.”