ZooEasy is beschikbaar in de volgende talen:

Klanten 2.469 | Accounts 8.604 | Dieren 6.082.123

Tips & trucs: database voor twee of meer personen

Tips & trucs: database voor twee of meer personen

Datum: april 8, 2016

Als je samen met iemand anders dieren fokt, is het fijn om ook gegevens met elkaar te delen. Daardoor weet je precies het verleden van alle dieren en kan je goed bijhouden hoe het met hen en de jonge dieren gaat. Met een Multi User account van ZooEasy kan je met twee of meer personen één database delen. Door deze kennis zorg je samen nog beter voor de dieren waar jullie verantwoordelijk voor zijn. Dan is het handig dat je als familieleden, vrienden, vereniging of professionele organisatie de mogelijkheid hebt om samen te werken in één online database.

Tip 1: vertrouw elkaar

Iedere fokker houdt zijn eigen administratie bij. Maar als je intensief samenwerkt, wil je ook graag informatie over de afstamming, gezondheid en actuele (fok)informatie hebben van alle dieren die onder jullie verantwoordelijkheid vallen. Tip: deel alleen samen een database als je elkaar goed vertrouwt. Bijvoorbeeld omdat je familie bent, of samen voor dezelfde vereniging of organisatie werkt. Zo weet je dat je informatie altijd veilig is.

Tip 2: houd je informatie up-to-date

Spreek samen af wie welke dieren in de administratie zet. Houd je gegevens ook goed bij. Zo weet je precies dat alle informatie actueel is en klopt. Je weet nu meteen welke dieren geschikt zijn om mee te fokken en welke dieren misschien extra aandacht of verzorging nodig hebben.

Truc 1: kies een hoofdbeheerder

Met een Multi User abonnement kan je met twee of meer personen één database delen. Je ontvangt allebei je eigen account en logt in met je e-mailadres. Eén van de twee personen wordt een “super user”. Dit betekent dat je alle informatie kan bekijken en instellingen kan veranderen. Ook ben je verantwoordelijk voor het abonnement en de betalingen. Je bent dus de hoofdbeheerder van het account. De tweede persoon krijgt standaard een management account. Daarmee kan je ook alle gegevens invoeren, lezen en wijzigen. Je deelt dus samen alle informatie.

Truc 2: wie geef je toegang?

Wil je al jouw gegevens met meer dan twee personen delen? Dat kan. Voeg zelf personen toe die alle gegevens mogen bewerken (manager), alleen hun eigen dieren mogen bewerken (fokkersaccount) of die niets kunnen bewerken, maar alleen bepaalde informatie mogen lezen (leesaccounts). Als manager kan je zelf bepalen welke informatie gezien of bewerkt mag worden door de anderen. Je stelt dit per rol in (manager-, fokkers- of leesaccount). Dit geldt dan meteen voor alle dieren.

Tip: wil je informatie over één dier delen met een andere fokker? Wissel dan zelf gegevens uit. Hiervoor hoef je de ander geen toegang te geven tot jouw account.

Truc 3: bestaande databases samenvoegen

Als je nu allebei je eigen database hebt, is het mogelijk om deze samen te voegen in ZooEasy. Als één van de twee al ZooEasy gebruikt, maar de ander gebruikt een ander programma of een stand alone programma van ZooEasy, dan kunnen we je helpen om deze bestanden klaar te maken om te importeren in ZooEasy. Gebruik je op dit moment allebei ZooEasy Stand Alone? Dan kan één van jullie zijn of haar bestand importeren. Vervolgens kan onze helpdesk je helpen om de bestanden van de tweede persoon ook te importeren. De prijzen voor hulp bij het samenvoegen van je bestanden zijn op aanvraag beschikbaar.

Start je gezamenlijke dierenadministratie

Je kan gemakkelijk starten met ZooEasy. Ga naar de pagina Aanmelden en kies voor een Multi User abonnement. Je maakt eerst één account aan als hoofdbeheerder. Zodra je bent ingelogd, kan je een tweede manager uitnodigen. Die krijgt een e-mail met wachtwoord toegestuurd. Daarna kan je samen aan de slag met je gedeelde online dierenadministratie.